הסדרי נגישות
עמוד הבית > אחר > טרור > אירועים ופעילויות טרור
מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכיתהמרכז הבינתחומי הרצליה. המכון למדיניות נגד טרור



תקציר
על שלושה פיצוצים שהתרחשו במקביל בתחנות הרכבת של לונדון ב-7 ביולי 2005 על ידי מחבלים מתאבדים. הפיגועים התרחשו בזמן שהתקיימה בעיר וועידת ה-G8 של המדינות המתועשות ויום לאחר שהוכרז כי לונדון תארח את המשחקים האולימפיים ב-2012.



הפיגועים בלונדון ביולי 2005
מחברים: עו"ד יניב אופק; אסף בכר


בבוקר של 7 ביולי 2005 החרידו את לונדון, בירת בריטניה, ארבעה פיצוצים של מחבלים מתאבדים. 3 מחבלים פוצצו את עצמם ב-3 תחנות של הרכבת התחתית בשעה 8:50 בבוקר, ואחד התפוצץ באוטובוס בשעה 9:47 בבוקר. היה זה בשעות השיא של הבוקר בעיר הגדולה. הפיגועים גרמו לשיתוק של מערכת התחבורה העירונית המובילה מיליוני נוסעים מדי יום.

ב-4 הפיגועים נהרגו 52 אזרחים וכן 4 המחבלים המתאבדים. 700 איש נפצעו, 22 מהם נפצעו קשה. ארגון, המכנה את עצמו: אלקעידה באירופה, לקח אחריות על סדרת הפיגועים, והכריז כי הם תגובה לנוכחותה הצבאית של בריטניה בעיראק ובאפגניסטן.

המחבלים המתאבדים היו כולם אזרחים בריטים, מוסלמים: 3 – מוצאם מפָּקִיסְטָן, ואחד – מוצאו מגָ'מַיְיקָה.

אך הפיגועים לא הועילו למפגעים: הצבא הבריטי לא נסוג – לא מעיראק ולא מאפגניסטן. יתר על כן, בריטניה החלה לפעול ביחד קשה: היא עצרה פעילים מוסלמים קיצוניים, ששהו בבריטניה, וגירשה שֵׁיחִ'ים (כוהני דת מוסלמים) קיצוניים, אשר הטיפו לפיגועים.

יתר על כן, הפיגועים עוררו את דעת הקהל באירופה וברחבי העולם לסכנה של ארגון הג'יהאד העולמי, אשר מגייס לביצוע פיגועים גם אזרחים של מדינות המערב.

האבטחה בתחבורה הציבורית של לונדון תוגברה והורחבה מאז הפיגועים, והסקוטלנד-יארד (משטרת המטרופולין של לונדון) קרא לאזרחים לשים לב לחפצים חשודים ולאנשים חשודים.

כעבור כמה ימים, ב-21 ביולי 2005, התפוצצה סדרה נוספת של 4 מטענים בתחנות רכבת תחתית ובאוטובוס בלונדון. הפעם היו אלה מטעני חבלה שהוטמנו במקום, ולא מחבלים מתאבדים. אך הפעם הפיגועים לא גרמו נזק בנפש וברכוש.

למידע נוסף ראו סרטון מתוך אתר youtube.

פריט מידע זה נכתב עבור אתר חוסן.

ביבליוגרפיה:
כותר: הפיגועים בלונדון ביולי 2005
מחברים: אופק, יניב (עו"ד) ; בכר, אסף
שם  הפרסום מקורי: חוסן
תאריך: 2007
בעלי זכויות : מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; המרכז הבינתחומי הרצליה. המכון למדיניות נגד טרור
הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; המרכז הבינתחומי הרצליה. המכון למדיניות נגד טרור
הערות: 1. פרסום מקורי שנכתב עבור אתר חוסן.
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית