הסדרי נגישות
עמוד הבית > טכנולוגיה ומוצרים > מחשבים ואינטרנט
אינטרנט עכשיו : מגאזין לאתרי אינטרנט בארץ ובעולם


תקציר
מידע על צורבי תקליטורים ו"טיפים" לרכישתם.



צורבי תקליטורים
מחבר: רמי לביא


הסנוניות הראשונות של צורבי התקליטורים הביתיים צצו לפני למעלה משנתיים. אז היו אלה מכשירים יקרים, שעשו מלאכתם באיטיות יחסית. כיום מהווים צורבי התקליטורים פתרון נוח, אמין ולא יקר, לגיבוי מידע ולהרחבת זכרון האחסון של מחשבכם האישי – פתרון ההופך אותם לסטנדרט בסביבת העבודה הממוחשבת שלכם

מידע דיגיטלי הצרוב על גבי תקליטור, נחשב כיום בין סוגי המידע היותר אמינים והיותר זמינים למשתמשי המחשב. כל מחשב המשווק כיום, ללא יוצא מן הכלל, כולל כונן תקליטורים. למידע הצרוב על גבי תקליטור אורך חיים מובטח של 30 שנה (זו האחריות שמספקים רוב יצרני המדיה לגבי אמינות המידע המוטבע על מוצריהן), וכיום - עם ירידת המחירים בתחום, נראה כי צריבת תקליטורים מעולם לא היתה כה קלה, מהירה וכלכלית.

קהל היעד של צורבי התקליטורים הוא הן השוק הביתי והן העסקי. משתמש ביתי יוכל ליצור לעצמו תקליטורים אישיים, המכילים תוכנות, קבצי מוסיקה, אלבומי תמונות, סרטוני וידאו, ובעצם כל מידע דיגיטלי, בנפח של עד 650MB. משתמש עסקי יוכל לעשות שימוש בטכנולוגיה לגיבוי מידע חשוב, יצירת ארכיוני מידע, הפצת קבצים 'כבדים' (דוגמת קבצי גרפיקה ומולטימדיה, השוקלים עשרות ולעתים מאות MB), וכפתרון אחסון מידע אמין וזול.

ישנם שני סוגים של כוננים לצריבת תקליטורים:


  • כונני CD-R - צורבי תקליטורים בעלי יכולת קריאה וכתיבה חד פעמית (CD-Recordable).

  • כונני CD-RW - בהם יכולת הכתיבה היא רב פעמית (CD-ReWritable).


CD-R
כאמור, כונן CD-R מאפשר צריבה חד פעמית על גבי המדיה. צריבה זו מתבצעת באמצעות קרן לייזר, בחום של 200 מעלות, ומכאן השם "צריבה"., נכון להיום, מועט מאד מספרם של צורבי CD-R בשוק. הם החלו, אמנם, את המהפכה, אבל השוק היום דורש יכולת צריבה רב פעמית.

CD-RW
אם אתם מעוניינים לכתוב, למחוק ולכתוב מחדש על גבי תקליטור, אתם זקוקים לכונן CD-RW, המסוגל לכתוב, עד אלף פעם, על גבי אותו תקליטור. מעבר ליכולתם הבסיסית לנגן תקליטורי ,CD-RW ולצרוב עליהם מידע, כונני CD-RW מסוגלים לנגן תקליטורי CD-ROM ו- CD-RW, ולצרוב על תקליטורי CD-R.

שימו לב - טכנולוגיית CD-RW מאחסנת את המידע באופן שונה מאשר תקליטורי CD-ROM. כיום – כונני התקליטורים המשווקים יחד עם המחשב האישי, מסוגלים לקרוא תקליטורי CD-RW, אולם המצב לא היה כך לפני כשנתיים. לכן, אם ברשותכם מחשב מהתקופה ההיא, בהחלט ייתכן שכונן התקליטורים שלו יתגלה כלא אפקטיבי בכל הקשור לקריאת מידע מן התקליטור. עם זאת, אם כונן זה תומך ב - MultiRead (ספציפיקציה שנקבעה על ידי OSTA – Optical Storage Technology Association והפכה מקובלת על ידי היצרנים הראשיים של תקליטורי וכונני CD-ROM, CD-R, ,CD-RWו- DVD-ROM ), אזי לא תהיה לו בעיה כזו., על-גבי כוננים התומכים בטכנולוגיה, מוטבע הלוגו של MultiRead.

ההבטחה הגדולה ביותר של CD-RW היא מחיקה אקראית של נתונים, ממש כפי שאנו רגילים בכונן קשיח רגיל. ניתן לגרור קבצים לצלמית הדיסק ולחילופין למחוק אותם מיידית מהדיסק. מחיקה אקראית זו אפשרית רק עם דרייברים מיוחדים, דוגמת DirectCD של Adaptec או PacketCD של CeQuadrat. שימו לב כי צורב התקליטורים שאתם רוכשים מסופק יחד עם התוכנה המתאימה.

על מה עוד לשים את הדגש:
ממשק החיבור - בעל חשיבות רבה במהירות תפעול הצורב. צורב המתחבר בממשק SCSI מספק מהירות עבודה גבוהה ביותר, אבל דורש המצאותו של כרטיס SCSI במחשב - מה שלא בטוח שקיים. ממשק EIDE הוא הבא בתור, וממשק מקבילי ו/או USB, הם האיטיים ביותר.

גישה למידע - אם אתם מתכננים לגשת למידע המאוחסן בתקליטורים לעתים תכופות, רכשו צורב מהיר. חפשו את המספרים הנמוכים ביותר, בכל הקשור לזמן גישה ממוצע לנתונים (המלצה: 250msאו מתחת לכך).

מדיית הצריבה - רצוי לרכוש את מדיות הצריבה באריזות של 10 או יותר., אם, בבואכם לצרוב, הנכם בטוחים שהצריבה היא חד פעמית, השתמשו בתקליטוריCD-R , שעלותם כעשירית יחסית לעלות תקליטורי CD-RW.

אחריות - הצריבה היא פעולה מכנית ולכן חשוב לקבל אחריות של לפחות שנה, על החלקים והעבודה. תמיכה טכנית, באמצעות הטלפון, לא מזיקה, אף היא.

ביבליוגרפיה:
כותר: צורבי תקליטורים
מחבר: לביא, רמי
תאריך: דצמבר 1999 , גליון 46
שם כתב העת: אינטרנט עכשיו : מגאזין לאתרי אינטרנט בארץ ובעולם
הוצאה לאור: אריג'נט
הספרייה הוירטואלית מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית