![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||
עמוד הבית > מדעים > ביולוגיה > גוף האדם > מערכת העיכול ותזונה |
||||||||||||||||||||||||||||||
מינרליים הם יסודות הדרושים לפעולות הגוף בכמויות קטנות. הידוע ביותר הוא הברזל – הברזל דרוש לנשיאת החמצן על ידי ההמוגלובין בתאי הדם האדומים. בזמן דימום מאבדים ברזל יחד עם הדם היוצא מהמערכת. במקרים אלה יש צורך לתת ברזל בכדורים. גם נשים בהריון נזקקות בדרך כלל לתוספת ברזל. חוסר בברזל גורם לחוסר בתאי דם אדומים – לאנמיה. סידן וזרחן נדרשים לבניית העצמות. הסידן דרוש גם לפעולה תקינה של השרירים והעצבים. סידן מצוי במוצרי חלב, שומשום, סויה, פירות יבשים ועוד. נתרן וכלור מומסים בנוזלי הגוף ומסייעים בשמירה על המים במדורים השונים בגוף. כמויות הנתרן והכלור נשמרות בגוף על ידי מנגנוני הויסות של המים, בעיקר על ידי הכליות. יוד משמש ליצירת ההורמון טירוקסין על ידי בלוטת התריס. הורמון זה מווסת את קצב חילוף החומרים בגוף. היוד מגיע מהאדמה למים ששותים ולמזון שאוכלים. באזורים הרריים יש פחות יוד באדמה ובעבר היו מקרים של חוסר יוד אצל תושבי הרים גבוהים בתורקיה, בהימליה ובשוויץ. כיום מקרים אלה הם נדירים. בארצות שונות מוסיפים יוד למלח הבישול. פלואור דרוש בשלב יצירת השיניים. נהוג להוסיפו למי השתייה. מינרלים אחרים הדרושים לגוף הם מגנזיום, אבץ, נחושת מנגן, קובלט וגופרית. קראו עוד: קבוצות המזון
|
||||||||||||||||||||||||||||||
|