מרר הוא יישוב עירוני ערבי-דרוזי, השוכן בגליל התחתון. היישוב משתרע על פני שטח של 23,000 דונם. שם היישוב נכתב באופנים שונים: בדרך-כלל הוא נכתב בעברית מע'אר, אולם מבטאים אותו מְרַר. יש הטוענים שהשם נובע מן המערות הרבות הנמצאות בקרבת מקום.
היסטוריה
היישוב מרר הוא יישוב קדום ביותר, שככל הנראה, היה קיים כבר בתקופת השלטון הרומאי בארץ-ישראל. לאורך השנים חיו במרר דרוזים, מוסלמים ונוצרים, אשר התפרנסו ממטעי הזיתים ומענפי חקלאות אחרים. שמן הזית שהופק במרר היה ידוע במשך שנים כשמן משובח.
אוכלוסייה
במרר חיים כיום כ-18,500 תושבים: כ-20 אחוזים מהם ערבים מוסלמים, כ-23 אחוזים הם ערבים נוצרים וכ-57 אחוזים הם דרוזים. רבים מבני מרר הדרוזים משרתים בצה"ל ומתנדבים לשירות ביחידות קרביות.
אחד מתושביה הידועים של מרר הוא עזאם עזאם, שנכלא במצריים במשך 8 שנים, לאחר שהואשם שם בריגול למען מדינת ישראל. הוא שוחרר בשנת 2004.
בדרך-כלל מתנהלים החיים במרר בשקט, אך מפעם לפעם מתעוררות מחלוקות בין בני העדות השונות. בשנת 2005, למשל, התלקחו במרר מהומות אלימות בין דרוזים ובין נוצרים.
מרר בתקופת הלחימה בלבנון בקיץ 2006
במהלך הלחימה פגעו בכפר מרר כמה טילים שנורו על-ידי החיזבאללה. שניים מתושבי הכפר נהרגו מפגיעת הטילים. כמה מתושבי מרר באו בטענות אל המדינה על כך שלא דאגה למגן את בתי הכפר. הם טענו שזהו אחד הביטויים לקיפוח ולאפליה מצד מדינת ישראל כלפי האוכלוסייה הערבית שלה.