 |
|
 |
|
אנומליה של המים מחברים:
יואב יאיר; ד"ר רמי קליין
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
ככל שמורידים את טמפרטורת המים והם מתקררים, עולה גם הצפיפות שלהם - כלומר אותו מספר של מולקולות מים תופס נפח קטן יותר.
תהליך זה מתרחש עד טמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס. מתחת לטמפרטורה זו מתחילות מולקולות המים להפוך לגבישי קרח. המרווחים בין המולקולות בגבישי הקרח גדולים יותר, וצפיפות המים הולכת ויורדת, עד קפיאתם המוחלטת בטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס. מסיבה זאת הקרח קל יותר, והוא צף על פני המים. כך מבודד הקרח את שכבת המים שמתחתיו מן האוויר הקר שמעליו ומאפשר לבעלי חיים להתקיים מתחתיו.
מעבר ללקסיקון > לקסיקון גיאוגרפיה
|