 |
|
 |
|
שלשול מחברות:
ד"ר רחל מינץ; ד"ר סמדר רייספלד; ד"ר יעל קשתן
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
שלשול הוא הפרשה רכה ומימית של צואה.
מה גורם לשלשול? מזון מקולקל, מזון עשיר בתָאִית ואפילו מתח יכולים לגרום לשלשול. הסכנה העיקרית בשלשול היא התייבשות, כיוון שהגוף מאבד כמויות גדולות של מים דרך ההפרשות. לכן, כאשר לוקים בשלשול, הכי חשוב - לשתות הרבה! חשוב מאוד גם לרחוץ את הידיים היטב אחרי הביקור בשירותים, כדי לא להעביר את הזיהום לאחרים.
מעבר ללקסיקון > לקסיקון מדעי הטבע
|