 |
לתכנן את החיים |
בני האדם, בניגוד לרוב בעלי החיים, מקיימים מגע מיני לא רק כדי להעמיד צאצאים. לעתים קרובות, בגלל שיקולים רגשיים, כלכליים או חברתיים הם אינם מעוניינים שהמגע המיני יוביל ל
הפריה ול
הריון. לשם כך פותחו "אמצעי מניעה" שונים - דרכים שניתן בעזרתן למנוע הריון.
כיצד מונעים הריון? לפניכם השלבים השונים שמובילים להריון. רק קיומו התקין של כל שלב יבטיח את הצלחת ההפריה וההריון. מכאן שכל אמצעי שפוגע באחד השלבים, יכול למנוע את ההריון. הקישו על השלבים השונים כדי לראות, אילו אמצעים יכולים לפגוע בהם ומשמשים, לכן, למניעת ההריון.
 |
הפרעה לביוץ |
ה
ביוץ הוא תהליך המבוקר באופן קפדני על ידי
הורמונים. שיבוש במערך ההורמונלי מונע את הביוץ ולכן גם את ההפריה. קיימות גלולות שונות המכילות את ההורמונים פרוגסטרון ואסטרוגן. כאשר האישה נוטלת את הגלולה באופן קבוע, רמת ההורמונים בגופה עולה, ולכן הביוץ שמתרחש רק כשרמת ההורמונים האלה נמוכה, נמנע.
ישנם גם התקנים שמכילים מאגר של אסטרוגן ופרוגסטרון ומושתלים ב
נרתיק או מתחת לעור האישה. ההורמונים האלה משתחררים לדם בקצב קבוע, והאישה פטורה מהצורך לזכור לבלוע את הגלולה. שימוש בהורמונים הוא אמצעי המניעה הבטוח ביותר.
מידע נוסף בפריט
הורמונים בתקופת ההתבגרות.
 |
הפרעה ליצירת תאי זרע |
כיום אין עדיין אמצעי שפוגע ביצירת
תאי הזרע, מפני שהתערבות בתהליך זה גוררת תופעות לוואי רבות.
 |
הפרעה לפגישת הזרעון והביצית |
אם תאי הזרע אינם פוגשים
ביצית, אין הפריה, כמובן.
טבעת (דיאפרגמה) המוחדרת לנרתיק האישה או
קונדום המולבש על ה
פין מונעים את הפגישה. הם חוסמים את מעבר הזרע לתוך
מערכת הרבייה של האישה. הקונדום חוסם גם מעבר של נגיפים שונים לגוף, ולכן הוא יעיל ביותר גם נגד
מחלות מין שונות כמו האידס, למשל.
ישנם זוגות שמשתמשים בדרך נוספת כדי למנוע את ההפריה: ממש לפני פליטת הזרע הגבר מוציא את הפין מנרתיק האישה. זוהי דרך לא בטוחה כלל, מפני שגם אם הגבר רוצה מאוד, לא תמיד הוא מצליח. ועל זה נאמר: הדרך להריון רצופה כוונות טובות...
ישנם זוגות, שמנסים למנוע את ההפריה על ידי קיום מגע מיני בימים שאינם קרובים ליום הביוץ. ימים אלה נקראים "ימים בטוחים", מפני שהסיכוי להפריה בימים אלה נמוך. מדוע?
הביצית פורייה רק במשך כיום אחד לאחר הביוץ. הזרעונים פוריים במשך ימים ספורים מהרגע שהגיעו לנרתיק. כדי שהפריה תתרחש, המגע המיני צריך להתקיים באחד המצבים האלה: זמן מה לפני הביוץ (ואז הזרעונים שנפלטו "מחכים" לביצית), ביום הביוץ עצמו (ואז הביצית ותאי הזרע מגיעים ל
חצוצרה באותו זמן) או זמן קצר לאחר הביוץ (ואז הביצית "מחכה" לזרעונים). לכאורה, קל לכוון את ההפריה: אם נדע את מועד הביוץ, נוכל להיות בטוחים שכל מגע מיני שנערך בימים שאינם קרובים לביוץ, לא יוביל להריון. הבעיה היא שאי אפשר לדעת בוודאות את מועד הביוץ: הוא מתרחש 14 יום בערך לאחר תחילת המחזור החודשי, אך לעתים הוא מתרחש 4 ימים מוקדם יותר ולעתים 5 ימים מאוחר יותר... משום כך שיטת "הימים הבטוחים" היא השיטה הפחות בטוחה למניעת הריון!
 |
הפרעה להשתרשות העובר |
כדי להתפתח צריך ה
עובר להשתרש בתוך
רירית הרחם. לכן, הפרעה להשתרשות מונעת את ההריון. לשם כך זה פותחו מספר אמצעים: ההתקן התוך רחמי הוא טבעת או סליל שמוחדרים לרחם על ידי רופא. משערים שהימצאות ההתקן גורמת להתפתחות דלקת קלה ברחם, וזו מונעת את השתרשות העובר ברחם. "הגלולה של הבוקר שאחרי" מכילה כמות גדולה של הורמונים, שרמתם הגבוהה בגוף מונעת את השתרשות העובר. היא יעילה כשנוטלים אותה לאחר המגע המיני.
מידע נוסף בפריט
התפתחות העובר.