![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
עמוד הבית > טכנולוגיה ומוצרים > חקלאותעמוד הבית > יהדות ועם ישראל > מקרא [תנך] > עולם המקרא > ראליה מקראיתעמוד הבית > יהדות ועם ישראל > תרבות ישראל > תורה שבעל פה > מבוא לספרות התלמודית > ראליה תלמודית |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
זוהי גת, היקב העתיק. מעיכת הענבים נעשתה על ידי דריכתם ברגליים על משטח האבן, ובתקופות מאוחרות יותר - בעזרת מִתְקְנֵי סחיטה נוספים. עסיס הענבים היה נוזל ומתנקז לבור איסוף, שם היו שוקעים החרצנים וקליפות הענבים (הקרויות "זגים"). לאחר התסיסה הראשונית אוכסן התירוש בכדים ונשמר בהם, עד שהפך ליין.
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|