אגר
מילות המפתח: סוכרים רב-סוכר - מרכיב חשוב של דפנות התאים באצות מסוימות. לאגר תכונות של התמוססות במים רותחים ושל קרישה למצב ג'לי בטמפרטורת החדר. הוא משמש כתוסף חשוב בתעשיית המזון, הקוסמטיקה והתרופות. /למידע מלא...
אלו הן שרשרות העשויות מהיסודות פחמן, מימן וחמצן. /למידע מלא...
קהל יעד: חטיבה תאריך: 1999 שפה: עברית
הפחמימות
מילות המפתח: תזונה, סוכרים, פחמימות על הפחמימות, הנחשבות היום לאחד מאבות-המזון החשובים והן מהוות כ-50%-55% ממספר הקלוריות בתפריט היומי. הפחמימות נחלקות לשני סוגים: פחמימות מורכבות ופחמימות פשוטות. /למידע מלא...
קהל יעד: חטיבה,
תיכון שפה: עברית
הפחמימות
מילות המפתח: סוכרים, פחמימות הפחמימות הן אחד מאבות המזון. הן משמשות בעיקר להפקת אנרגיה לגוף. הן מתחלקות לחד סוכרים, דו סוכרים ורב סוכרים. /למידע מלא...